Czas przygotowania: 1 godzinaIlość porcji: 6 Składniki 250 g mąki orkiszowej1/3 łyżeczki soli100 ml ciepłej wody1 łyżka oleju200 g dyni200 g burakówOpakowanie sera żółtego Hochland Sielski klasycznySól, świeżo mielony pieprz do smaku60 g sałaty Przygotowanie Buraki owijamy w folię aluminiową, dynię kroimy w kawałki i układamy na blaszce i pieczemy ...
Zaguby podlaskie faszerowane serem i cebulką z boczkiem
Czas przygotowania: 2 godzinyIlość porcji: 5 Składniki Składniki na farsz: 100 g boczku wędzonego1 cebula1 kg ziemniakówsólpieprz ziołowyOpakowanie sera żółtego Hochland Sielski klasyczny Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennejSzczypta soli250 ml wody3 łyżki oleju Przygotowanie Boczek kroimy w kosteczkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanej patelni. Do boczku dodajemy pokrojoną...
Schab faszerowany serem i suszoną śliwką
Czas przygotowania: 2 godzinyIlość porcji: 4-6 porcji Składniki Opakowanie sera żółtego Hochland Sielski śmietankowy1 kg schabu200 g suszonych śliwek2 łyżki oleju rzepakowego1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu1/2 łyżeczki suszonego cząbru1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki1/2 łyżeczki czosnku granulowanego3 czerwone cebule Przygotowanie Schab wykładamy na desce i wzdłuż przez środek za...
Babka ziemniaczana z serową pierzynką
Czas przygotowania: 1 godzina 40 minutIlość porcji: keksówka o długości 20 cm. Składniki 2 kg ziemniaków mączystych200 g wędzonego boczku2 cebule3 ząbki czosnku2 jajka1/2 łyżeczki pieprzu1 łyżeczka soli2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennej1/2 łyżeczki cukru3 łyżeczki majeranku1/2 łyżeczki gorczycy1 łyżeczka kminku1 łyżeczka kolendryMasło do wysmarowania blaszkiBułka tarta do wysypania...
Pierogi z ciasta ziemniaczanego z farszem z soczewicy
Czas przygotowania: 1 godzinaIlość porcji: 4 porcje Składniki Na ciasto ziemniaczane: 1 kg ugotowanych ziemniaków1/3 łyżeczki soli100 g mąki pszennej Na farsz: 150 g zielonej soczewicy1 cebula1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka ziołowego pieprzu1 łyżka olejuOpakowanie sera żółtego Hochland Sielski wyrazisty Przygotowanie Soczewicę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Odcedzamy. Na...
Kartacze nadziewane serem
Czas przygotowania: 1 godzinaIlość porcji: 20 kartaczy Składniki 2 kg ziemniaków surowych1 kg ziemniaków ugotowanych1 jajko1 łyżeczka soli3 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejOpakowanie sera żółtego Hochland Sielski śmietankowy200 g boczku wędzonego1 cebula1 łyżka masła Przygotowanie Ziemniaki ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Wykładamy na drobnym sitku nad miską...